Mugastrone soep voor de koude winterdagen
Met het winters weer dat op komst is, is een lekkere kop soep toch altijd aangenaam. Of dat vind ik toch. Het enige minpunt is dat je soms zoveel tijd nodig hebt om alles klaar te maken. Want ja, soep dat je in een blikje koopt is nu eenmaal ook niet zo super voor ons. Maar wij hebben een leuk alternatief gevonden. Onze mugastrone soep (“mug” en “minestrone”… get it 😉 ) zal je direct opwarmen, en je hongergevoel wegnemen.
Het is mogelijk dat één portie van deze soep weliswaar een beetje teveel van het goede is. Wat ik vaak doe is één portie maken en ik eet er een groot deel van als middagmaal, en hou de rest voor in de loop van de middag. Maar dat kies je zelf natuurlijk.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
250ml tomatensap | |
2 eetlepels gekookte bonen | |
3eetlepels gemixte groenten | |
15 gram gedroogde vermicelli noedels | |
zout en peper |
Optioneel
parmezaanse kaas | |
takje basilicum |
Nutritional Information
170
kcal
7,9 gram
eiwitten
32,3 gram
koolhydraten
0,8 gram
vet
Directions
1.
Doe de tomatensap in een grote tas, voeg er de bonen aan toe, de groenten, noedels en zout en peper. Verwarm het geheel op de hoogste stand voor 2 à 3 minuten. Je kan er ook voor kiezen om alles in een pan op te warmen. Je moet de soep voldoende verwarmen zodat de noedels koken en de bevroren groenten voldoende verwarmd zijn. Dat kan zo’n 3 à 4 minuten duren.
Mark as complete
2.
Roer eens door de mugastrone soep en plaats deze nog eens in de microgolf als je vermoedt dat deze niet warm genoeg is. Eens warm genoeg, strooi wat Parmezaanse kaas en/of basilicum op je soep om op te dienen. Dit hoeft echter niet, maar is een leuke “touch”.
Mark as complete
Geef een reactie