Proteïne brownies voor de lekkerbekken
Af en toe laten we ons verleiden tot het eten van één van deze heerlijke proteïne brownies. Niet enkel omdat ze heerlijk zijn, maar ook omdat ze zo snel klaar zijn als een pudding. In tegenstelling tot die laatste passen de brownies wel gemakkelijk in jouw lunchdoos.
Onderstaand recept is één van onze lieveling. Niet enkel omdat ze lekker zijn, maar door de extra proteïnen die erin zitten helpen ze ook om sneller aan onze dagelijkse hoeveelheid te komen.
Wat de proteïnepoeder betreft dat je gebruikt, iedereen heeft zijn favoriet. Ik wissel regelmatig af omdat ik vind dat je snel de smaak van een bepaalde poeder beu wordt.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
185gram Griekste yoghurt | |
3eetlepels magere melk | |
25gram ongezoete cacao poeder | |
20gram chocolade proteïnepoeder | |
40gram havermout | |
6eetlepels zoetstof (korreltjes) | |
3eetlepels ongezoete, fijngemixte appelmoes | |
1 ei, opgeklopt | |
1theelepel bakpoeder | |
snuifje zout |
Nutritional Information
58
kcal
5,5 gram
eiwitten
7,2 gram
koolhydraten
1,7 gram
vet
Directions
1.
Oven voorverwarmen
Zet de oven op 200°C en laat deze voorverwarmen. Je kan verschillende bakvormen gebruiken hiervoor. In dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een grote vierkante vorm. Deze hebben we me bakpapier afgedekt (zo hoef je geen boter of olie te smeren op de vorm). Je kan natuurlijk ook cupcakevormpjes gebruiken of andere vormen om dit te maken.
Mark as complete
2.
Recept proteïne brownies
Mix de yoghurt met de melk. Voeg daarna de cacao, proteïne poeder, havermout, zoetstof, appelmoes, ei, bakpoeder en zout toe. Klop het geheel op tot het een mooie egale substantie is.
Mark as complete
3.
Giet je beslag over in de bakvorm. Bak het geheel 15 minuten in de oven. Gebruik je cupcakevormen dan zal het wat meer zijn. Het is belangrijk dat je ziet of het beslag gerezen is, maar nog steeds smeuïg is vanbinnen. Haal de brownie(s) uit de oven en laat ze afkoelen.
Deze hoeveelheid zou voldoende moeten zijn om de brownie in 9 delen te snijden.
Mark as complete
Geef een reactie