Spaanse omelet voor de lunch
© Photo by Al Gonzalez: from Pexels
Deze Spaanse omelet is ongelooflijk veelzijdig. Serveer deze Spaanse omelet warm voor een warme brunch in het weekend, met een slaatje voor een lichte midweekse entertainende lunch (misschien in de tuin), of neem het mee in jouw lunchbox voor op het werk. Een andere leuke optie is om deze in leuke driehoekjes te snijden zodat ze de perfecte tapas vormen.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
100gram aardappelen | |
Cooking spray of olijfolie | |
1 kleine ui in stukjes gesneden | |
1 courgette, in kleine stukjes gesneden | |
2 tomaten zonder vel, in stukjes gesneden | |
4 medium eieren | |
1 eetlepel melk | |
2 eetlepels Parmezaanse kaas | |
Zout en peper |
Nutritional Information
210
kcal
14,4 gram
Eiwitten
19 gram
koolhydraten
8,9 gram
vet
Directions
1.
Breng een pan licht gezouten water tot koken. Plaats er de aardappelen in. Laat de aardappelen 15 minuten sudderen of tot de aardappelen zacht zijn. Doe de aardappelen in een vergiet en laat ze afkoelen. Snij ze daarna in stukjes.
Mark as complete
2.
Neem een koekenpan en spuit er de cooking spray/olijfolie op. Voeg de uien er aan toe en laat deze 2 minuten sudderen.
Mark as complete
3.
Daarna de courgette toevoegen en laat ze verder bakken, 6 minuten lang.
Mark as complete
4.
Voeg vervolgens de tomaat toe en kook nog 2 minuten verder. Daarna volgen de aardappelen.
Mark as complete
5.
Ondertussen kan je de eieren opkloppen met de melk, Parmezaanse kaas, zout en peper. Steek de grill ondertussen ook aan.
Mark as complete
6.
Giet het eiermengsel bij de groenten en laat 4 minuten koken, of tot de eieren een beetje vast beginnen te worden.
Mark as complete
7.
Neem de pan van het vuur en plaats deze onder het grill en cook nog 3 minuten verder tot de omelet mooi goudkleurig is geworden.
Mark as complete
8.
Dien warm op of laat de omelet afkoelen. Snij vervolgens in partjes en dien de omelet op.
Mark as complete
Geef een reactie