Ricotta eiwit pannenkoeken
© Ricotta eiwit pannenkoeken foto by Polina Tankilevitch from Pexels
De gepureerde fase of tweede fase na een maagverkleining is een overgangsfase tussen je vloeibare fase en je vast (permanent) dieet. En natuurlijk is het zo dat elke patiënt en arts dat op zijn eigen manier invult. Dat betekent dat de gepureerde fase bij elk patiënt wat anders kan zijn. Het is belangrijk om daarom altijd af te stemmen met jouw arts of diëtiste wat mag en niet mag.
Deze ricotta eiwit pannenkoeken zijn na een vloeibare fase vaak een goeie overgang naar de gepureerde fase. De textuur is wat zachter dan die van gewone pannenkoeken en zijn daarom ook een geweldige optie wanneer je weer kleine dingen leert eten. In deze fase eet je traag en dien je te stoppen met eten zodra je het gevoel hebt dat je voldaan bent. De pannenkoeken zelf geven je opnieuw een gevoel van textuur en smaak na de vloeibare fase.
Dit recept is simpel om te maken, wat ook meteen betekent dat je niet veel tijd en energie moet steken in iets wat je misschien maar voor de helft zal kunnen eten.
Na verloop van tijd zal je er natuurlijk meer en meer van kunnen eten, maar het is een goeie starter van de gepureerde fase na een maagverkleining.
Onderstaande ingrediënten zijn geschikt voor 1 portie en zal ongeveer voldoende zijn om 3 kleine pannenkoeken te maken.
Ingredients
Adjust Servings
2 eetlepels ricotta (laag vetgehalte) | |
1 eetlepel vanille whey proteïnepoeder | |
1 eiwit | |
1/4theelepel vanille extract | |
1/8theelepel bakpoeder |
Geef een reactie