Banaan eiwit pannenkoeken met noten

15 min

easy

2 porties

© Banaan eiwit pannenkoeken met noten foto by Arx0nt from iStockPhoto

Eiwit pannenkoeken zijn echt wel een favoriet van mij. Ze smaken heerlijk en bovendien helpen ze jou om aan je nodige proteïnen te raken. Als ik wat tijd heb, vind ik een ontbijt met zo’n pannenkoeken dan ook superleuk en gezellig. Het hele gezin kan meegenieten. Je kan deze banaan eiwit pannenkoeken met noten eten als bijgerecht bij een roereitje of ander gerecht. Maar eerlijk gezegd kunnen ze ook op hun eentje als volwaardige maaltijd dienen. Maar voor een brunch zijn ze zeker ook een mooie aanvulling.

Een goede manier om textuur te krijgen in je eiwit pannenkoeken is door er banaan aan toe te voegen. De banaan zorgt ervoor dat je wat meer koolhydraten binnenkrijgt. Maar als je 1 banaan per 2-3 porties gebruikt dan valt die hoeveelheid al bij al mee. Dankzij de eiwitten in de eitwitpoeder worden de koolhydraten van de banaan ook uitgebalanceerd. Op deze manier wordt een suikerpiek na het eten vermeden. De pannenkoeken op zich zijn luchtig en niet droog. Je moet dus niets toevoegen, maar als je er slagroom of siroop op wilt, dan kan dat.

Alle types vanille of smaakvrije whey eiwitpoeder zullen goed zijn voor deze banaan eiwit pannenkoeken. Hou er rekening mee dat er wel minimaal 15 gram eiwitten in moet zitten en minder dan 5 gram koolhydraten per portie. Ik gebruik graag deze van Barinutrics omdat die heel goed oplost en perfect is voor beslag te maken. Bovendien zijn de nutritionele waarden van Barinutrics echt wel goed.

De hoeveelheden hieronder zijn voor 2 porties. De nutriënten in dit recept zijn wat afhankelijk van de gebruikte eiwitpoeder, maar geven wel een indicatie.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 banaan
1 groot ei
1 theelepel bakpoeder
1 portie (vanille) whey poeder
2 eetlepels geschaafde amandelen
Optioneel
1/4 theelepel banaanextracten

Nutritional Information

150 kcal
18 gram eiwitten
10 gram koolhydraten
2 gram vet

Directions

1.

Doe alle ingrediënten behalve de geschaafde amandelen in een kom. Gebruik een aardappelstamper of een vork om de banaan fijn te prakken. Mix alle ingrediënten tot je een glad beslag bekomt.
Mark as complete
2.

Doe een pan op het vuur en zet die op medium warmte. De pan mag zeker niet op het maximum staan omdat deze pannenkoeken redelijk snel kunnen aanbranden. Dus doe het vuur niet op het maximum, maar op medium warmte. Beter niet hoog genoeg dan te hoog.
Mark as complete
3.

Giet twee pannenkoeken ter grootte van een handpalm op de bakplaat en strooi amandelen over de bovenkant van elke pannenkoek. Twee is bij mijn pannen het maximum dat ik eraan kan doen, maar afhankelijk van jouw pan en/of puzzelskills kunnen het er meer zijn bij jou of minder. Blijf bij je pan staan, want deze pannenkoeken zijn echt heel snel klaar. Zodra je wat belletjes ziet verschijnen aan de bovenkant van de pannenkoek, til een deeltje van de pannenkoek om te zien hoe die eruitziet en draai om wanneer nodig.
Mark as complete
4.

Zodra ze gaar zijn draai je ze om en bak je nog 30 seconden langs de andere kan. Doorgaans warm ik mijn oven op om de pannenkoeken erin te plaatsen zodat ze warm blijven terwijl ik de rest bak. Leg de pannenkoeken op een bord en plaats deze in de voorverwarmde oven (mocht dat gewenst zijn).
Mark as complete
5.

Optioneel

Werk af met een toef slagroom of siroop. Smakelijk!
Mark as complete

Notes

Let wel, de aanbevelingen van je arts of diëtiste primeren altijd op de recepten die wij voorstellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.