Makkelijke frittata voor je WLS dieet

15 min

easy

4 porties

© Makkelijke frittata foto by Shameel mukkath from Pexels

Na een maagverkleining is het belangrijk om maaltijden te kiezen die voedzaam zijn en licht verteerbaar. Deze makkelijke frittata is perfect voor de overgangsfase naar vast voedsel. Daarnaast is het ook uitstekend geschikt als ontbijt tijdens de vaste fase na je maagverkleining. Dit gerecht zit boordevol eiwitten en groenten, wat zorgt voor een gebalanceerde maaltijd. De zachte textuur van de frittata zorgt ervoor dat deze makkelijk te eten is. De verscheidenheid aan ingrediënten zorgt voor een heerlijke smaak en voedingsstoffen. Dit gerecht is niet alleen gezond en smakelijk, maar ook eenvoudig aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en tolerantie, waardoor het een ideale keuze is voor jouw postoperatieve dieet.

Onderstaand recept is geschikt voor 4 porties. Je kan deze op voorhand maken maar niet langer dan een 2-tal dagen in de koelkast houden.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 stukjes voorgekookte kippenworst
1 oranje paprika in stukjes gesneden
20 gram bladspinazie
4 losgeklopte eieren
Peper en zout

Nutritional Information

130 kcal
12 gram eiwitten
4 gram koolhydraten
8 gram vetten

Directions

1.

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Neem een pan met diameter van ongeveer 20 cm diameter. Verwarm deze op het vuur op middelhoog vuur.
Mark as complete
2.

Neem de kippenworsten en snij deze in kleine stukjes. Voeg er de gesneden oranje paprika aan toe. Bak deze samen in de pan voor een 2 à 3-tal minuten.
Mark as complete
3.

Voeg de spinazie toe, kook nog een tweetal minuten. Verwijder deze zaken van het vuur en doe deze op een bord in een afgesloten container. Veeg de koekenpan schoon.
Mark as complete
4.

Plaats de pan weer op het vuur en doe er de 4 opgeklopte eieren in. Voeg zout en peper toe. Kook de eieren tot je ziet dat de zijkant begint te stollen. Voeg de ingrediënten die je aan de kant hebt geschoven toe aan de frittata.
Mark as complete
5.

Plaats de braadpan in de oven en bak nog 10 minuten. Haal de frittata uit de oven en plaats deze op een snijplank. Laat 1 à 2 minuten rusten en snij deze dan aan en serveer. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.