Simpele zalmburgers

15 min

easy

4 porties

© Simpele zalmburgers foto by Zolotaosen from iStockPhoto

Ik ben dol op recepten waarvan ik weet dat ik de ingrediënten altijd in huis heb. Dat zorgt ervoor dat je niet hoeft te stressen als je niet voorbereid bent. Je kent het wel, niet meer op tijd in de winkel raken, of toch thuis eten terwijl je van plan was om uit te gaan eten. Of wanneer een familielid de restjes opgegeten heeft die je voor jezelf gehouden had.

Deze simpele zalmburgers zijn zo’n gerecht dat je altijd achter de hand kan houden. Zalm in blik is iets wat je lang kan bewaren in de voorraadkast en kan je altijd gebruiken voor dit recept. Zalm in blik (of andere vissoorten) zijn vaak ook goedkoper dan verse zalm en blijven lang goed. Het kan dus nooit kwaad om een voorraadje in huis te hebben. Zo’n zalmburgers kan je snel maken als avondmaal voor jou alleen of voor het hele gezin.

Ben je niet gewoon om zalm in blik te gebruiken, wees dan niet verbaasd van de consistentie. Die is anders dan bij verse zalm. Maar bij zalm in blik zit er heel wat ijzer en omega-3-vetten. De consistentie zal je ook niet meer opvallen eens je de ingrediënten meng voor de zalmburgers.

Het onderstaand recept is goed voor 4 porties.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 blik zalm
1 ei
40 gram gerapste Parmezaanse kaas
2 eetlepels mosterd
1/2 theelepel zout en peper (van elks een halve)
Optioneel
1 theelepel fijngehakte knoflook

Nutritional Information

177 kcal
24 gram eiwitten
6 gram koolhydraten
5 gram vetten

Directions

1.

Plaats een pan op het vuur op middelhoog vuur. Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng deze goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn met elkaar.
Mark as complete
2.

Verdeel je mengsel in 4 porties en plaats deze op een bord. Rol de verschillende porties tot een mooie bol en leg deze op een bord. Maak deze plat, hiervoor maak ik doorgaans gebruik van een glas. Maar je kan hiervoor ook het platte van je hand gebruiken.
Mark as complete
3.

Plaats de zalmburgers in de pan en laat deze 3 min per kant bakken. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.