Griekse kipsalade

45 min

easy

4 porties

© Griekse kipsalade foto by 5PH from IStockphoto

Op zoek naar een nieuwe lunchidee, dan ben je hier sowieso aan het goeie adres. Deze Griekse kipsalade is perfect om in het begin van de week te maken en mee te nemen zodra je een snelle lunch wilt meepikken. Het is een explosie van frisse smaken en zeer vullend. Een absolute aanrader! Met één kippenborst maak je ongeveer 4 porties. Dus ideaal om klaar te maken aan het begin van de week om de hele week van te genieten, niet?

Ontdek de verfrissende smaken van de Mediterrane keuken met deze heerlijke Griekse kipsalade! Dit gerecht combineert malse stukjes gegrilde kip met de frisse en levendige smaken van tomaat, rode ui en feta. Deze salade biedt een perfecte balans tussen eiwitten, gezonde vetten en groenten.

Of je nu op zoek bent naar een voedzame lunch, een lichte avondmaaltijd of een indrukwekkende salade voor een zomerse diner, deze Griekse kipsalade is een veelzijdige en smaakvolle keuze. Het is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook boordevol vitaminen en mineralen die je lichaam voeden en je smaakpapillen verwennen.

Laat je meevoeren naar de zonovergoten Griekse eilanden en geniet van deze kleurrijke en gezonde maaltijd!

Wil je deze kipsalade pimpen? Voeg wat verse basilicum toe of trostomaatjes.

De hoeveelheden die hier getoond worden zijn voor 4 porties.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
400gram kippenborst
2 tomaten (in stukjes gesneden)
1/2 rode ui, in dunne schijven gesneden
150gram feta (laag vetgehalte)
80 ml Light Italiaanse Dressing

Nutritional Information

167 kcal
28 gram eiwitten
5 gram koolhydraten
4 gram vetten

Directions

1.

Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Plaats de kip op een pan en giet de helft van je Italiaanse dressing erover. Laat je kip 30 min bakken of tot je zeker bent dat hij vanbinnen goed doorbakken is. Haal de kip uit de oven en zet het aan de kant om af te koelen.
Mark as complete
2.

Eens de kip afgekoeld is, snij de kip in blokjes en plaats deze in een grote slakom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Plaats in de koelkast voor een aantal uur en serveer. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.