Eiermuffins met spek

30 min

easy

12 muffins

© Eiermuffins met spek foto by VeselovaElena from IStockphoto

Eiermuffins met spek zijn een heerlijke en vullende ontbijtoptie die ideaal is voor drukke ochtenden. Deze smaakvolle muffins combineren de rijke, hartige smaak van knapperig spek met luchtige, eiwitrijke eieren. Hierdoor krijg je een perfect uitgebalanceerde maaltijd om je dag mee te beginnen. Ze zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar ook bijzonder handig omdat je ze van tevoren kunt bereiden. Je kan ze daarna een vijftal dagen in de koelkast bewaren.

Eiermuffins met spek zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een voedzaam en snel ontbijt. Ze zitten boordevol eiwitten, wat helpt om je energieniveau op peil te houden. Eiwitten geven je langer een verzadigd gevoel. Bovendien kun je ze aanpassen door extra ingrediënten toe te voegen. Geraspte kaas, paprika, spinazie of tomaten, bijvoorbeeld zorgen voor extra smaak en voedingswaarde.

Het gemak en de veelzijdigheid van eiermuffins maken ze ook ideaal voor meal prepping. Maak een grote batch in het weekend en geniet de hele week van een snel en gezond ontbijt. Of je nu onderweg bent, een gezonde snack nodig hebt of gewoon wilt genieten van een lekker ontbijt thuis, eiermuffins met spek zijn een heerlijke keuze die zowel kinderen als volwassenen zal bevallen.

Onderstaand recept is goed voor ongeveer 12 medium muffins te maken. Afhankelijk van de grootte van je bakplaat waarin je ze bakt kan dat meer of minder zijn. De getoonde nutriënten zijn dan ook voor deze hoeveelheden gedeeld door 12.

Eiermuffins met spek bewaren en heropwarmen

Het voordeel van deze eiermuffins met spek is dat je ze op voorhand kan maken en deze eventjes in de koelkast kan bewaren. Laat de muffins afkoelen en plaats ze in een luchtdichte container. Plaats ze in de koelkast en geniet 5 dagen van deze heerlijke hapjes. Wanneer je ze opwarmt, plaats ze 20 à 30 seconden in de microgolf. Niet warm genoeg? Verwarm per 10 seconden meer.

Deze eiermuffins met spek kunnen ook in de diepvries bewaard worden. Laat ze in dat geval ook volledig afkoelen en plaats ze in een luchtdichte container die geschikt is voor de diepvries. Om ervan te genieten, laat deze ’s nachts ontdooien en warm deze dan op. Je kan ze ook rechtstreeks uit de diepvries halen en opwarmen in de microgolf. Plaats ze 1 à 1.30 min in de microgolf en geniet!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
7 grote eieren
250ml halfvolle mellk
150 gram geraspte kaas (mozzarella of als het een meer uitgesproken smaak mag hebben is gruyere ook zeer lekker)
150gram spekblokjes
zout en peper

Nutritional Information

115 kcal
9 gram eiwitten
1 gram koolhydraten
8 gram vetten

Directions

1.

Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de muffinvorm in en plaats die aan de kant.
Mark as complete
2.

Klop de eieren los in een grote mengkom tot ze volledig losgeklopt zijn. Voeg de zout, melk, kaas en spekblokjes toe en klop verder los.
Mark as complete
3.

Lepel het mengsel uit in de muffinvormpjes tot alle vormpjes ongeveer voor 2/3 vol zijn. Als de vormpjes kleiner of groter zijn dan een medium portie moet deze ook voor 2/3 gevuld worden. Enkel de nutriënten veranderen per portie.
Mark as complete
4.

Bak voor 20 à 25 minuten tot de bovenkant goudkleurig wordt. Eens gebakken, haal de vorm uit de oven en laat een 5-tal minuten afkoelen vooraleer je de muffins uit de vormpjes haalt. Gebruik hiervoor een botermes of vork.
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.