Appel en havermout proteïne hapjes voor meer energie
Ik krijg vaak de vraag of er bepaalde proteïnebars zijn, of snacks die goed zijn na een maagverkleining. Er bestaan natuurlijk heel wat proteïnesnacks die je kan eten na een gastric bypass, maar persoonlijk ben ik daar geen grote fan van. Vaak zitten die boordevol zout en andere troep die je lichaam liever niet wilt hebben. Vandaar dat ik je vandaag wil uitleggen hoe je heerlijke appel en havermout proteïne hapjes zelf kan maken als tussendoortje.
Eigen proteïnerijke snacks maken in een handomdraai
Zo weet ik wat erin zit en kan ik die naar mijn eigen smaak aanpassen.Het recept dat ik zo meteen ga uitleggen kan je bv aanvullen met proteïnepoeder. De ene keer kies ik voor vanillesmaak, maar een andere keer durf ik wel eens grijpen naar kaneel. Je kan er ook voor kiezen dat het proteïnepoeder zonder smaak is, de keuze ligt echt volledig bij jou.
De hoeveelheden voor dit recept is goed voor 12 proteïnehapjes van normale grootte. Maar je kan er ook voor kiezen om kleinere balletjes te rollen als je niet zoveel kan eten.
Ingredients
Adjust Servings
140gram gerolde haver | |
50 gram proteïnepoeder Mijn favoriet voor dit recept is kaneel | |
1 middelgrote geraspte appel | |
120 gram ongezoete knapperige amandel- of andere notenboter | |
50gram ongezoete gedroogde/geraspte kokosnoot | |
5eetlepels suikervrij en calorie-arme stroop of honing | |
1theelepel kaneel |
Coating
20gram ongezoete gedroogde/geraspte kokosnoot Dit hoeft niet, maar kan erbij als je daar zin in hebt |
Geef een reactie