Banaan eiwit pannenkoeken met noten
© Banaan eiwit pannenkoeken met noten foto by Arx0nt from iStockPhoto
Eiwit pannenkoeken zijn echt wel een favoriet van mij. Ze smaken heerlijk en bovendien helpen ze jou om aan je nodige proteïnen te raken. Als ik wat tijd heb, vind ik een ontbijt met zo’n pannenkoeken dan ook superleuk en gezellig. Het hele gezin kan meegenieten. Je kan deze banaan eiwit pannenkoeken met noten eten als bijgerecht bij een roereitje of ander gerecht. Maar eerlijk gezegd kunnen ze ook op hun eentje als volwaardige maaltijd dienen. Maar voor een brunch zijn ze zeker ook een mooie aanvulling.
Een goede manier om textuur te krijgen in je eiwit pannenkoeken is door er banaan aan toe te voegen. De banaan zorgt ervoor dat je wat meer koolhydraten binnenkrijgt. Maar als je 1 banaan per 2-3 porties gebruikt dan valt die hoeveelheid al bij al mee. Dankzij de eiwitten in de eitwitpoeder worden de koolhydraten van de banaan ook uitgebalanceerd. Op deze manier wordt een suikerpiek na het eten vermeden. De pannenkoeken op zich zijn luchtig en niet droog. Je moet dus niets toevoegen, maar als je er slagroom of siroop op wilt, dan kan dat.
Alle types vanille of smaakvrije whey eiwitpoeder zullen goed zijn voor deze banaan eiwit pannenkoeken. Hou er rekening mee dat er wel minimaal 15 gram eiwitten in moet zitten en minder dan 5 gram koolhydraten per portie. Ik gebruik graag deze van Barinutrics omdat die heel goed oplost en perfect is voor beslag te maken. Bovendien zijn de nutritionele waarden van Barinutrics echt wel goed.
De hoeveelheden hieronder zijn voor 2 porties. De nutriënten in dit recept zijn wat afhankelijk van de gebruikte eiwitpoeder, maar geven wel een indicatie.
Ingredients
Adjust Servings
1 banaan | |
1 groot ei | |
1 theelepel bakpoeder | |
1 portie (vanille) whey poeder | |
2 eetlepels geschaafde amandelen |
Optioneel
1/4 theelepel banaanextracten |
Geef een reactie