Banaan havermout chocolade muffin
Eén van de grootste “clicks” die ik in mijn hoofd heb moeten maken na mijn gastric bypass, was dat gezond eten niet slecht hoefde te zijn. Easy to say. Maar zo voelde het aan. Ik heb altijd graag gegeten. En vaak was het: hoe vettiger, hoe prettiger. Met alle gevolgen van dien. Na mijn operatie moest ik beginnen opletten met wat ik at. In het begin was dat een echte lijdensweg. Ik had heel vaak het gevoel dat alles waar ik echt van kon genieten uit mijn leven weggerukt werd. Mijn enige lichtpunt was dat ik vermagerde. Maar beetje bij beetje kwam ik aanraking met leuke recepten. Via blogs of forums. Of soms via lotgenoten. Dan ben ik beginnen beseffen dat mijn ingreep niet betekende dat ik niet meer lekker mocht eten. Maar mijn ingreep was gewoon de aanleiding om anders te gaan eten.
Vroeger ging ik wel eens een goeie vettige chocolade muffin verorberen als tussendoortje. Maar nu opteer ik voor dit alternatief: banaan havermout chocolade muffin. Ik verorber die wel eens als ontbijt. Maar ook als tussendoortje is deze zeker geschikt.
Ingredients
Adjust Servings
1 ei | |
50gram havermout | |
1 portie chocolade proteïnepoeder 1 portie proteïnepoeder is doorgaans rond de 30 à 40 gram afhankelijk van het merk | |
1theelepel cacaopoeder | |
1snufje kaneelpoeder | |
50ml melk |
Geef een reactie