Crackers met avocadosalade & geitenkaas
Mooi om te serveren, handig om mee te nemen. Deze crackers met acocadosalade & geitenkaas is voor mij een absolute winner voor de lunch.
Zoals jullie weten gebruik ik heel veel diepvriesgroenten, voor dit recept is het niet anders. Mijn avocado komt van bij Albert Heijn en die is diepgevroren. In het recept zie je dat ik 1/4 avocado gebruik, dit komt ongeveer overeen met 30 gram avocado.
Wil je deze salade meenemen? Simpel als wat. Bereid je salade voordien en neem de crackers apart mee.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
30 gram avocado (is ongeveer 1/4) | |
1schijfje verse geitenkaas (20 gram ongeveer) | |
1 eetlepel olijfolie (10 ml) | |
1/2 limoen | |
15 gram veldsla | |
20 gram rozijnen | |
1 à 2 crackers (volkoren) |
Nutritional Information
301
kcal
6 gram
eiwitten
29 gram
koolhydraten
17 gram
vetten
5 gram
vezels
Directions
1.
Weeg je avocado af (bij diepvries) en laat ontdooien of snij je verse avocado in kleine stukjes. Verbrokkel je geitenkaas en smijt beide in een kom.
Mark as complete
2.
Gebruik je olie en je limoen om een dressing te maken. Meng de olie en knijp je limoen uit. Voeg zelf zoveel sap toe als je zelf lekker vind. Maak de dressing af door er nog wat peper en zout toe te voegen, naar smaak.
Mark as complete
3.
Voeg de veldsla toe aan je avocado-geitenkaas mengsel en schep er je dressing door. Verdeel daarna de rozijnen over de sla.
Mark as complete
4.
Neem de crackers en verdeel de salade over je crackers. Geniet!
Mark as complete
Geef een reactie