Geroosterde kikkererwten
Als je een maagverkleining hebt gehad, is het belangrijk om snacks te kiezen die zowel voedzaam als licht verteerbaar zijn. Hieronder vind je een basisrecept terug voor geroosterde kikkererwten en 2 alternatieven die je kan maken. Zin in chips of wat anders voor de tv? Kies voor dit alternatief en geniet zonder schuldgevoel!
Deze geroosterde kikkererwten zijn heerlijk als snack, maar je kunt ze ook toevoegen aan salades of bowls voor wat extra crunch en smaak!
Basisrecept geroosterde kikkererwten
Ingrediënten geroosterde kikkererwten
400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
1 theelepel paprikapoeder | |
1 theelepel cayennepoeder Of minder als je het niet te pikant wilt | |
1/2 theelepel knoflookpoeder |
Honing-Mosterd Geroosterde Kikkererwten
1 eetlepel honing | |
1 eetlepel Dijon moster |
Nutritional Information
190
kcal
23 gram
koolhydraten
6,25 gram
eiwitten
8,5 gram
vetten
Directions
1.
Bereiding basisrecept
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de kikkererwten met olijfolie en kruiden.
Verspreid ze op een bakplaat en rooster ze 30-40 minuten in de oven, schud ze af en toe om.
Mark as complete
2.
Bereiding pittige geroosterde kikkererwten
Verwarm je oven voor op 200°C.
Droog de kikkererwten grondig met een schone keukendoek of papieren handdoek.
Meng in een kom de kikkererwten met olijfolie en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng goed.
Verspreid de kikkererwten in een enkele laag op een bakplaat.
Rooster de kikkererwten 30-40 minuten in de oven of tot ze knapperig zijn, schud ze elke 10 minuten om te voorkomen dat ze verbranden.
Laat ze afkoelen voor het serveren.
Mark as complete
3.
Bereiding Honing-Mosterd Geroosterde Kikkererwten
Verwarm je oven voor op 200°C.
Droog de kikkererwten grondig met een schone keukendoek of papieren handdoek.
In een kom, meng de olijfolie, honing en Dijon mosterd.
Voeg de kikkererwten toe aan de kom en meng tot ze goed bedekt zijn met het honing-mosterdmengsel.
Voeg zout en peper toe naar smaak en meng goed.
Verspreid de kikkererwten in een enkele laag op een bakplaat.
Rooster de kikkererwten 30-40 minuten in de oven of tot ze knapperig zijn, schud ze elke 10 minuten om te voorkomen dat ze verbranden.
Laat ze afkoelen voor het serveren.
Mark as complete
Geef een reactie