Havermoutkoekjes met fruit en zaden
Het is vandaag zondag, en ik heb zin om iets lekkers klaar te maken voor wanneer de familie straks over de vloer komt. Daarom heb ik besloten om deze gezonde, snel gemaakte en heerlijke havermoutkoekjes te maken. Ze bestaan uit havermout, geraspte appel, bananen en zaden. Ze zijn er fantastisch uit en er zit niets van toegevoegde suiker in. Can life get any better than this?
Om zeker te zijn dat deze havermout koekjes lekker knapperig blijven, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vocht uit de appels kan persen voor je het toevoegt aan het havermoutdeeg. Hoe minder vocht er zich bevindt in de appels, hoe knapperiger ze zullen zijn en blijven.
Deze heerlijke koekjes kunnen tot 3 dagen bewaard worden, maar ze zullen wel wat zachter worden na verloop van tijd. Maar als je een knapperig gevoel terug wenst, dan kan je deze 5 minuutjes in de oven plaatsten.
Ingredients
Adjust Servings
200gram havermout | |
2 appels (geraspt en uitgewrongen, zodat ze zo droog mogelijk zijn) | |
1theelepel gember | |
3 eetlepels gedroogde vruchten en zaden | |
1 banaan (fijngeplet) | |
2eetlepels olijfolie |
Geef een reactie