Klassieke cobb sla wraps

15 min

easy

8 porties

© Klassieke cobb sla wraps foto by yulka3ice from iStockPhoto

Op zoek naar een gemakkelijke lunch en snel? Zoals je weet is een gevulde voorraad- en koelkast de beste manier om je aan je nieuwe levensstijl te houden. Daarom heb ik altijd de basisingrediënten in huis om een sla wrap te maken. En ook deze klassieke cobb sla kan je perfect in een wrap verwerken.

Een cobb sla wordt gekenmerkt door het feit dat alle groenten “gechopped” worden voor ze gepresenteerd worden. Een klassieke Cobb-salade is een typisch Amerikaanse gerecht. De eerste sporen hiervan vindt je in 1930 terug in Hollywood, waar het snel geliefd werd bij heel wat beroemdheden.

De Cobb-salade onderscheidt zich door zijn harmonieuze combinatie van verse ingrediënten, zoals krokante sla, sappige tomaten, romige avocado, malse kip, knapperige spek, harde eieren en verkruimelde blauwe kaas, alles zorgvuldig gerangschikt voor een prachtige presentatie. Het geheim van deze salade ligt niet alleen in de versheid van de ingrediënten, maar ook in de perfecte balans van smaken en texturen, wat zorgt voor een bevredigende maaltijd die zowel voedzaam als heerlijk is. Of je nu een lunch of diner serveert, de klassieke Cobb-salade is een veelzijdige en altijd populaire keuze die zeker indruk zal maken op je gasten.

Onderstaande hoeveelheden zijn goed voor 8 wraps.

Smakelijk!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
8 blaadjes romeinse sla (gewassen)
16 sneetjes kalkoenborst
1 avocado (in 8 schijven gesneden)
4sneetjes spek (liefst kalkoenspek, in 2 gesneden)
4 sneetjes magere cheddar, doormidden gesneden

Nutritional Information

128 kcal
10 gram eiwitten
3 gram koolhydaten
9 gram vet

Directions

1.

Leg 2 plakjes kalkoenfilet, een half plakje kalkoenspek, een half plakje cheddarkaas en 1 plakje avocado in elk blaadje Romeinse sla.
Mark as complete
2.

Voeg naar wens een smaakmaker toe, zoals magere mayonaise of mosterd. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.