Kokosmeel chaffle

20 min

easy

6 chaffles

© Kokosmeel chaffle foto by Mizina from IStockphoto

Deze kokosmeel chaffle is zacht genoeg om sandwichbrood te zijn, maar stevig genoeg voor een hamburgerbroodje! Het is de perfecte notenvrije en graanvrije broodvervanger. Dit recept voor kokosmeelwafels is luchtig, koolhydraatarm, glutenvrij en notenvrij! Je kunt ook gemakkelijk verschillende kazen gebruiken voor verschillende texturen en smaken. Dit is een notenvrije variatie van onze originele chaffle basisrecept.

Ingrediënten kokosmeel chaffle

Hier is een kort overzicht van wat je nodig hebt voor dit recept en wat hun bijdrage is aan dit recept.

Kokosmeel : Dit recept is speciaal samengesteld voor kokosmeel en geen andere types meel. Het is zeker geen noodzaak om chaffles met kokosmeel te maken, maar je kan hier misschien zin in hebben als je op zoek bent naar een ietwat stevigere consistentie.

Bakpoeder: De bakpoeder in dit recept zorgt ervoor dat de kokosmeel chaffle wat luchtiger wordt. Je hoeft dit niet te gebruiken, maar als je ervoor kiest om kokosmeel chaffles te maken dan is bakpoeder wel een must. Anders moet je naar het standaardrecept terugkeren.

Eieren: Eieren maken deel uit van het basisrecept en zorgen voor de nodige eiwitten.

Kaas: Je kunt elke geraspte kaas gebruiken die je wilt! Mozzarella geeft een hele milde, neutrale smaak en is geweldig als je het gebruikt als een gewoon broodje of sandwichbrood. Cheddar geeft een scherpere, zoutere smaak en knapperigere randen (perfect voor toast, snacks of zware sandwiches/burgers die een steviger broodje nodig hebben). Je kunt experimenteren met het mengen van kazen voor een leuke twist!

Onderstaand recept is goed voor 6 chaffles. De nutriënten die hieronder getoond worden zijn per kokosmeel chaffle.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 eieren
2 eetlepels kokosmeel
1/2 theelepel bakpoeder
120 gram geraspte kaas

Nutritional Information

125 kcal
8 gram eiwitten
2,5 gram koolhydraten
8 gram vetten

Directions

1.

Klop de eieren los in een mengkom. Voeg de kokosmeel, bakpoeder en geraspte kaas toe en vermeng de inhoud.
Mark as complete
2.

Laat het mengsel een 5-tal minuten rusten zodat de kokosmeel de vocht kan absorberen en de juiste textuur kan krijgen. De bakpoeder moet ook zijn werk doen, dus laat alles effe rusten. Terwijl je wacht, laat de wafelijzer warm worden.
Mark as complete
3.

Na 5 (of zelfs 10) minuten kan je het mengsel uitgieten in je wafelijzer. Giet ongeveer 2 grote eetlepels van het mengsel uit per chaffle. Laat ze 4 à 5 min bakken en bak de volgende lading tot het mengsel op is. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.