Koolhydraatarme aubergine lasagne
Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat één van de redenen waarom we vaak hervallen in slechte gewoontes en aankomen na onze maagverkleining, gebrek aan tijd is. Of dat is althans bij mij het geval. Ik merk dat wanneer ik geneigd ben om iets “slecht” te eten het gebonden is aan het feit dat ik geen tijd heb om boodschappen te doen en dan nog iets klaar te maken. Ervaring heeft mij dan ook geleerd om ervoor te zorgen dat mijn diepvries vol zit met gezonde volwaardige maaltijden. Daarnaast is er ook soep terug te vinden, tussendoortjes en een saus dat ik als basis gebruik voor heel wat zaken. Ook voor deze koolhydraatarme aubergine lasagne. Het enige wat je dan nog nodig hebt is aubergines.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
1 rode paprika, in blokjes gesneden | |
1 gele paprika, in blokjes gesneden | |
1kleine courgette, in blokjes gesneden | |
100gram wortels in blokjes gesneden | |
400gram kippengehakt | |
400 gram Tomatenblokjes in tomatensap | |
400gram Tomatenvlees in basilicum | |
1 aubergine | |
Geraspte kaas | |
Peper en zout |
Nutritional Information
180
kcal
17,4 gram
proteïnen
14,6 gram
koolhydraten
5,7 gram
vet
Directions
1.
Koolhydraatarme lasagne saus
Neem een pan en plaats er de rode en gele paprika, courgette en wortels in. Laat deze gaarkoken en roer er af en toe door. In een andere pan laat je het kippengehakt bakken. Prak het vlees terwijl het aan het bakken is, zodat je losse kleine stukjes gehakt verkrijgt. Eens de groenten en het vlees gebakken zijn mag je deze samen in een pan doen en de tomatenvlees en tomatenblokjes in tomatensap eraan toevoegen. Laat het geheel eventjes sudderen. Kruid het geheel af met peper en zout.
Mark as complete
2.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mark as complete
3.
Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Sommige mensen doen liever ronde schijfjes, ik ben een voorstander van de aubergine in de lengte te snijden. Sowieso zal dat niets veranderen aan de smaak.
Mark as complete
4.
Neem een ovenschaal en leg een laag saus. Dek deze laag af met een laag aubergines. Leg dan wederom een laag saus. Dan weer aubergines. En dan weer saus. Doe dit tot je aubergines en/of saus op is. Zorg er wel voor dat je laatste laag saus is. Met de ovenschaal dat ik gebruikt heb kan ik juist 2 lagen leggen. Maar veel hangt af van de afmeting van de ovenschaal en hoeveel saus je per laag gelegd hebt.
Mark as complete
5.
Als laatste doe je geraspte kaas op je lasagne en plaats je deze in de oven voor 40 à 50 minuten. Je zal weten dat de lasagne klaar is als de kaas een mooi goudbruine kleur gekregen heeft en de saus lichtjes kookt.
Mark as complete
6.
Serveertip
Ik maak vaak veel van deze lasagne om dan ook in te vriezen. Je kunt die namelijk gemakkelijk meenemen naar het werk en daar opwarmen. Maar dat is maar een tip natuurlijk.
Mark as complete
Geef een reactie