Omelet Griekse stijl

10 min

easy

2 porties

© Omelet Griekse stijl foto by Klaus Nielsen from Pexels

Ik maak zo goed als alle dagen eieren klaar. Er zijn heel wat redenen waarom je deze zou moeten integreren in je dagelijks dieet. Ze zijn heerlijk en voedzaam, maar doorgaans kan je ze snel klaar maken en duurt de opkuis ervan niet al te lang.

Ervoor zorgen dat je wat variatie hebt is wel van belang. Enkel en alleen ei is een geweldig goede optie met momenten, maar wordt ook heel snel saai. Wanneer ik ga winkelen kijk ik dan ook altijd naar wat ik mogelijks in mijn eieren kan verwerken de komende week. En deze week ga ik dus voor de Griekse stijl met mijn eieren. En geloof me, het is GE-WEL-DIG!

Ik heb ervoor gekozen om mijn omelet op te rollen, maar als dat jou niet zo goed lukt, geen zorgen. Je kan je omelet gewoon ook opplooien of gewoon plat laten. Alles kan!

De hoeveelheden die u hieronder terugvindt zijn geschikt voor 2 porties omelet Griekse stijl.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
30 gram verse spinazie
2 eetlepels rode uien (fijngehakt)
1/2 eetlepel look (fijngehakt)
2 eetlepels tomaten, fijngehakt
2 eieren
40 gram cottage cheese
40 gram feta kaas (laag vetgehalte)

Nutritional Information

154 kcal
15 gram eiwitten
9 gram koolhydraten
7 gram vetten

Directions

1.

Kook spinazie, uien en knoflook in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Roer regelmatig en voeg tomaten toe zodra de uien zacht lijken.
Mark as complete
2.

Klop de eieren en cottage cheese door elkaar. Voeg toe aan de koekenpan; kantel om het spinaziemengsel gelijkmatig te verdelen.
Mark as complete
3.

Bak 2-3 minuten, afgedekt, of tot de eieren bijna gaar zijn. Bestrooi met 3 eetlepels feta kaas; bak nog 1 minuut. Schuif een spatel onder de omelet om los te maken en vouw de omelet voorzichtig dubbel. Haal van het vuur en snijd doormidden.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.