Omelet met ham en kaas

© Omelet met ham en kaas foto by hanbr from iStockPhoto

Eieren zijn een zeer controversieel ingrediënt voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Sommige patiënten houden ervan omwille van de grote hoeveelheid eiwitten die erin zit, de smaak, het gemak en de kost. Maar andere mensen hebben een absolute hekel aan de smaak en raken gefrustreerd omdat ze niet weten wat te eten voor het ontbijt.

De kans is groot dat als je doorgeklikt hebt op dit recept, je wel een eitje lust. Dit recept is heel erg geschikt als je op zoek bent naar een snel, gemakkelijk en klassiek ontbijt. Een omelet met ham en kaas is een tijdloos ontbijt.

Ik ben fan van omeletten, altijd geweest. Zelfs voor mijn talloze pogingen om te vermageren. Ik hou van de smaak en je kan voor verschillende texturen kiezen waardoor eenzelfde gerecht toch telkens wat anders kan smaken. Met dit recept willen we jou tonen hoe je een omelet luchtig en licht kan houden. Wat ik doe is, ik plaats het deksel op de koekenpan tot de eieren bijna gestold zijn. Daarna voeg ik wat kaas toe en vouw ik de omelet langzaam dicht met een spatel.

Ik ben dol op de combinatie van smaken in dit recept, en ik ben er zeker van dat jij dat ook zal doen!

Dit omelet met ham en kaas recept is voor 2 porties.

Smakelijk!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 eieren
2 plakjes ham (in blokjes gesneden)
1/4 ui (fijngesneden)
1/4 theelepel zwarte peper
25 gram cheddar kaas

Nutritional Information

189 kcal
15 gram eiwitten
1 gram koolhydraten
14 gram vetten

Directions

1.

Klop de eieren los in een kommetje. Roer de ham, uien en peper erdoor.
Mark as complete
2.

Giet in een medium anti-aanbak koekenpan en plaats een deksel op de pan. Bak op middelhoog vuur voor 3 tot 5 minuten tot het eimengsel gebakken is maar de bovenkant nog niet gestold is.
Mark as complete
3.

Strooi de kaas over de helft van de omelet en vouw deze dubbel met een spatel. Haal je pan van het vuur en laat nog 1 min nagaren. Snij de omelet met ham en kaas doormidden en serveer. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.