Omelet met ham en kaas
© Omelet met ham en kaas foto by hanbr from iStockPhoto
Eieren zijn een zeer controversieel ingrediënt voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Sommige patiënten houden ervan omwille van de grote hoeveelheid eiwitten die erin zit, de smaak, het gemak en de kost. Maar andere mensen hebben een absolute hekel aan de smaak en raken gefrustreerd omdat ze niet weten wat te eten voor het ontbijt.
De kans is groot dat als je doorgeklikt hebt op dit recept, je wel een eitje lust. Dit recept is heel erg geschikt als je op zoek bent naar een snel, gemakkelijk en klassiek ontbijt. Een omelet met ham en kaas is een tijdloos ontbijt.
Ik ben fan van omeletten, altijd geweest. Zelfs voor mijn talloze pogingen om te vermageren. Ik hou van de smaak en je kan voor verschillende texturen kiezen waardoor eenzelfde gerecht toch telkens wat anders kan smaken. Met dit recept willen we jou tonen hoe je een omelet luchtig en licht kan houden. Wat ik doe is, ik plaats het deksel op de koekenpan tot de eieren bijna gestold zijn. Daarna voeg ik wat kaas toe en vouw ik de omelet langzaam dicht met een spatel.
Ik ben dol op de combinatie van smaken in dit recept, en ik ben er zeker van dat jij dat ook zal doen!
Dit omelet met ham en kaas recept is voor 2 porties.
Smakelijk!
Ingredients
Adjust Servings
2 eieren | |
2 plakjes ham (in blokjes gesneden) | |
1/4 ui (fijngesneden) | |
1/4 theelepel zwarte peper | |
25 gram cheddar kaas |
Geef een reactie