Opgeklopte feta met geroosterde aardbeien

© Opgeklopte feta met geroosterde aardbeien Image created by OpenAI’s DALL-E

Ben je op zoek naar een uniek en smakelijk aperitiefhapje om je gasten mee te verrassen? Dan is dit recept voor opgeklopte feta met geroosterde aardbeien precies wat je nodig hebt! De heerlijke combinatie van romige feta en zoete, gekarameliseerde aardbeien zorgt voor een explosie van smaken die perfect in balans zijn. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook een lust voor het oog dankzij de prachtige presentatie. Ideaal voor een zomerse borrel of een feestelijke gelegenheid. Lees snel verder en ontdek hoe je dit bijzondere aperitiefhapje zelf kunt maken!

Voor dit recept heb je roomkaas nodig. Je kan gewone roomkaas gebruiken, maar als het lukt dan is de lightversie ook zeker goed genoeg.

Smakelijk!

De getoonde nutriënten hieronder zijn voor de totale bereiding van opgeklopte feta met geroosterde aardbeien (dus niet per portie). Onderstaande is goed voor een 6-tal mensen. Dit is ook voor de bereiding met gewone roomkaas (niet light). Gebruik je light, bekijk dan de nutriënten die daarin zitten. De hoeveelheden zullen minder zijn dan deze die hieronder getoond worden.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
225 gram fetakaas
115 gram roomkaas ( Philadelphia of andere)
1 à 2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
peper
Geroosterde aardbeien
400 gram verse aardbeien (zonder kroon)
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel honing
peper

Nutritional Information

1330 kcal
47 gram eiwitten
58 gram koolhydraten
100 gram vetten

Directions

1.

Geroosterde aardbeien

Verwarm je oven (of airfryer) voor op 190°C.
Mark as complete
2.

Doe de aardbeien in een mengkom samen met de balsamicoazijn, honing en zwarte peper. Verspreid de aardbeien op een bakplaat op bakpapier. Laat de aardbeien roosteren in de oven voor 15 à 20 minuten of tot de aardbeien zachter zijn geworden en licht gekarameliseerd. Verwijder de geroosterde aardbeien uit de oven en laat ze afkoelen.
Mark as complete
3.

Opgeklopte feta

Doe de verkruimelde feta, roomkaas, olijfolie, limoensap en een snuifje zwarte peper in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot het mengsel glad en romig is. Stop de keukenmachine een aantal keer en schraap de zijkanten zodat het geheel goed gemengd wordt. Is het mengsel niet vloeiend genoeg? Voeg nog een beetje olijfolie toe. Doe dit allemaal zeer voorzichtig, olijfolie heeft een zeer uitgesproken smaak en je wilt niet dat die teveel doorsmaakt.
Mark as complete
4.

Stel het bord samen

Doe de opgeklopte feta op een serveerschaal of in een kom. Je kan de achterkant van een lepel gebruiken om een leuke twist in de opgeklopte feta te maken. Lepel de geroosterde aardbeien over de opgeklopte feta. Je kan het geheel afwerken met nog wat extra olijfolie en wat muntblaadjes.
Mark as complete

Notes

Je kan dit serveren met geroosterd brood of broodstengels.
Je kan dit een dag op voorhand voorbereiden en in de koelkast bewaren. Haal het op tijd uit de koelkast dat het geheel op kamertemperatuur kan komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.