Peer en vijgen salade
Een heerlijke frisse salade met peren, vijgen en walnoten. Ik eet die als bijgerecht om de juiste hoeveelheid vezels binnen te krijgen.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
50gram gemengde sla | |
1 peer | |
2 verse vijgen | |
20gram (wal)noten | |
1eetlepel honing | |
2eetlepels olijfolie | |
1theelepel balsamicoazijn | |
Peper en zout |
Directions
1.
Hak de walnoten in stukjes en snijd de vijgen in partjes.
Mark as complete
2.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in partjes. Verwarm één eetlepel olijfolie in een pan en bak de peer circa 5 minuten totdat hij wat zachter is op een zacht vuurtje.
Mark as complete
3.
Meng in een kom de overige olijfolie, balsamicoazijn, honing en snufje zwarte peper. Voeg de sla eraan toe en meng alles goed door.
Mark as complete
4.
Plaats de sla op een bord en dresseer er de peer, vijgen en walnoten op.
Mark as complete
Geef een reactie