Proteïne chips: Parmezaanse kaas chips
Soms kom ik thuis na het werk en heb ik ongelooflijk veel zin in chips… of iets anders om te “sneukelen”. Maar chips eten na een gastric bypass is toch niet altijd aangewezen, toch niet als je niet binnen de kortste keren terug wilt staan waar je begonnen bent. Af en toe kan dat wel eens, maar het is toch beter van daar geen gewoonte van te maken. Op zulke momenten zijn deze proteïne chips op basis van Parmezaanse kaas perfect voor de gelegenheid. Ze zitten boordevol eiwitten, en zijn niet calorierijk. Bovendien zijn ze gemakkelijk en snel klaar te maken. Je hebt ook maar twee ingrediënten nodig. Wil je echt mooie ronde vormen, dan is het beter dat je werkt met bijvoorbeeld een schaal om cupcakes in te maken. Maar ik doe het ook vaak op een bakplaat op bakpapier. Minder kuiswerk nadien en dan heeft je proteïne chips toch wat karakter :-).
Het leuke aan deze proteïne chips is ook dat je met dit basisrecept heel wat andere types kunt maken. Ik heb altijd een groot aantal kruiden in huis en afhankelijk van welke kruiden je toevoegt aan dit recept, krijg je een heel ander type eiwitrijke chips om van te genieten. Experimenteer met paprika, Italiaanse kruiden, basilicum en andere kruiden. Dit poepsimpel recept is een absolute must in je dieet.
Ingredients
Adjust Servings
2 eiwitten | |
15 gram Parmezaanse kaas |
Geef een reactie