Salad jar: lunch na maagverkleining
© Salad jar photo by bonchan from iStock photo
Salad jars zijn een gigantische hype geweest een tijdje geleden. En hoewel dat de populariteit ervan ondertussen alweer wat gedaald is, blijf ik het wel een handige lunch vinden. Er zijn heel wat salad jars te vinden online wanneer je ze googled (of laat je eens gaan op Pinterest als je tijd hebt). Het heet salad jar, dus ergens wordt er verwacht dat je het in een potje doet, maar dat is natuurlijk geen must. Ik maak deze wanneer ik lang onderweg ben. Ik kan het eten in de auto als het moet, maar kan mijn potje ook gewoon uitschudden op een bord mocht ik toch ergens kunnen lunchen.
Onderstaand slaatje is een ideale starter wanneer je nog niet vertrouwd bent met het concept van salad jars. Wanneer je jezelf wat meer comfortabel voelt kan je creatiever worden en je ingrediënten mixen en matchen zoals je het zelf graag hebt. Dat houdt het ook spannend. Het is niet altijd evident om creatief te blijven met je recepten na een gastric bypass, dus soms is het goed om wat af te wisselen.
Het belangrijkste wat je moet onthouden bij een salad jar is dat je de ingrediënten juist ordent. Dat wil zeggen dat je de ingrediënten moet ordenen van het vochtigst naar het minst vochtige. Wanneer je een maagverkleining hebt gehad zegt men dat je moet focussen op twee porties proteïnen per portie groenten. Dus wanneer je een salad jar maakt, zorg ervoor dat je laag proteïnen groter is dan je laag sla. Zo ben je ook zeker dat je langer een gevuld gevoel zal ervaren.
Kan je een bord uithalen en de inhoud van je salad jar erop “dumpen” dan is dat ideaal. Zo kan je de ingrediënten beter mixen. Maar lukt dat niet, dan zal je slaatje zeker nog steeds even hard smaken.
Smakelijk!
Ingredients
Adjust Servings
2 eetlepels balsamico vinaigrette | |
85 gram gekookte kipfilet (in blokjes gesneden) | |
40 gram gemengde sla | |
50 gram cherrytomaten | |
2 eetlepels fijn gesnipperde uien | |
1/2 rode paprika, gehakt |
Geef een reactie