Salade van peer, geitenkaas en walnoten

15 min

medium

6

© Salad van peer, geitenkaas en walnoten photo by margouillatphotos from iStock photo

Dit is absoluut één van mijn favoriete salades. Het is gewoon heerlijk. Je kan deze meenemen en genieten op kantoor of onderweg of gewoon ook thuis maken. Het voordeel aan dit slaatje is dat deze perfect binnen je dieet past, maar anderzijds kan je er iedereen mee plezieren. Nodig je een vriend(in) uit voor de lunch? Of hij/zij nu zelf een maagverkleining heeft gehad of niet, ze zal onder de indruk zijn. Je kan zelf experimenteren met de ingrediënten. Andere noten, ander fruit, andere kazen… opties zat eigenlijk. Maar deze salade van peer, geitenkaas en walnoten is absoluut mijn favoriet!

Hieronder vind je het recept terug voor 6 porties. Dat klinkt nogal veel, maar als je de ingrediënten hebt, tjah… Ik heb dan altijd wat over om mee te nemen naar het werk. Ideaal toch!

Geniet ervan!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 krop sla (ongeveer 300 gram)
1 peer (in fijne schijven gesneden)
1 komkommer (in schijven gesneden)
60 gram geitenkaas
3 eetlepels walnoten (of pecannoten) gehakt
1 eetlepel zoetstof
1theelepel kaneel
1 eetlepel water
3 eetlepels Honing mosterd dressing

Nutritional Information

91 kcal
7 gram koolhydraten
3 gram eiwitten
6 gram vetten

Directions

1.

Hak de sla in stukken en plaats deze in een grote slakom. Snij de peren en komkommers en voeg deze toe. Neem de geitenkaas en gebruik een vork om deze te verkruimelen. Voeg de geitenkaas kruimels toe aan de sla.
Mark as complete
2.

Hak de noten fijn en voeg toe aan een sauteerpan. Voeg kaneel, zoetstof en een scheutje water toe. Verwarm op middelhoog vuur op het fornuis en roer een paar keer. Haal eruit zodra het kaneelmengsel aan de noten lijkt te kleven. Voeg toe aan de salade. Voeg honing-mosterddressing toe, schep om en serveer.
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.