Thaïse kip en groentensoep

30 minuten

medium

4 porties

Dit gerecht is een kippensoep die op smaak gebracht wordt met Thaïse ingrediënten. Bovendien wordt deze soep nog wat aangedikt met groenten. Het is één van onze favorieten die zowel met stukjes als gemixt heel goed kan ingevroren worden. Deze soep bevat veel proteïnen, weinig vet en suiker en is de perfecte lichte lunch of voorgerecht. Als je nog in de pre-op fase zit, kan je ook een grotere hoeveelheid van deze soep maken in en invriezen. Altijd goed voor die dagen na de ingreep waar je geen zin hebt om te koken.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
400ml kokosnoot melk (met laag vetgehalte)
1 grote ui, fijn gehakt
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 eetlepel verse gember, fijn gehakt
1 theelepel verse chili, fijn gehakt
1 theelepel tom yum thai pasta (voor soep)
600 ml kippenbouillon
250 gram kip (zonder bot of vel, in blokjes gesneden)
250 gram gemengde groenten in stukjes (wortelen, bloemkool, groene bonen, prei, ... )
zout en peper
verse koriander (om te garneren, is optioneel)

Nutritional Information

128 kcal
15.7 gram eiwitten
7.6 gram koolhydraten
4.1 gram vet

Directions

1.

Plaats de kokosmelk, ui, knoflook, gember, chili en tom yum thai in een grote pan en mix deze goed door elkaar. Voeg kippenbouillon toe, mix nog eens goed en bring het geheel aan de kook. Eens het geheel kookt, breng het vuur op een lager pitje en laat 20 min sudderen.
Mark as complete
2.

Voeg daarna de kip, groenten, zout en peper toe. Dek het geheel af en laat nog een uur sudderen.
Mark as complete
3.

Dien de soep op met brokken of gepureerd, afhankelijk van in welke fase je na jouw maagverkleining zit.
Mark as complete
4.

Bij het opdienen kan je ervoor kiezen om het gerecht af te werken met wat verse koriander als je dat wenst.
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.