Tomaat mozzarella
© Tomaat mozzarella foto by Максим Крысанов from iStockPhoto
Dit recept is een favoriet tijdens de zomermaanden. Simpel en verfrissend, wat moet een lunch nog meer zijn dan dit. Ik maak zo’n tomaat mozzarella vaak op warmere zomerdagen als ik naar kantoor moet. Ik maak deze dan ’s morgens klaar en tegen de lunch heb ik een lekker verfrissend slaatje die ik uit de koelkast kan halen.
Ik vind tomaat mozzarella met een scheutje olijfolie heerlijk, maar dat maakt dit gerecht meteen ook heel vettig. Sommige mensen hebben wat problemen om vetten te verwerken na een maagverkleining en raad ik dan ook niet aan om dit te doen. Voor dit gerecht gebruik ik ook altijd coeur de boeuf tomaten. Deze tomaten kosten wat meer dan de doorsnee tomaat, maar dat maken ze ruim goed door hun rijke smaak. Als je een gerecht rauw eet, zoals deze, dan is die meerprijs echt zijn geld waard.
De hoeveelheden hieronder zijn goed voor 2 porties.
Smakelijk!
Ingredients
Adjust Servings
1bol light mozzarella (in schijfjes gesneden) | |
1 coeur de boeuf tomaat (in schijfjes gesneden) | |
1/2 eetlepel pesto | |
10 basilicumblaadjes | |
1eetlepel balsamicoazijn | |
zout en peper |
Optioneel
1/2 eetlepel olijfolie |
Geef een reactie