Zalm met asperges en bloemkool

30 min

easy

1 portie

© Zalm met asperges en bloemkool foto by Liudmila Chernetska from Pexels

Ontdek dit heerlijke en gezonde recept voor zalm met asperges en bloemkool! Een ideale maaltijd boordevol eiwitten en met weinig koolhydraten en vet. Dit gerecht combineert de zachte, boterachtige smaak van perfect gegaarde zalm met de frisse knapperigheid van asperges en de romige textuur van bloemkool. Het is een voedzame en smaakvolle maaltijd die zowel eenvoudig te bereiden als indrukwekkend om te serveren is.

Of je nu op zoek bent naar een snel doordeweeks diner of een verfijnde maaltijd voor een speciale gelegenheid, dit recept zal zeker in de smaak vallen. Met verse ingrediënten en eenvoudige kooktechnieken kun je in een handomdraai een restaurantwaardig gerecht op tafel zetten.

Eet je dit gerecht met gasten die geen gastric bypass hebben ondergaan? Dat hoeft geen probleem te zijn, voorzie gewoon grotere stukken zalm voor je gasten en meer asperges en bloemkool.

In dit recept wordt de zalm in de oven gebakken, maar voel je zeker niet verplicht. Zalm in de pan bakken kan evengoed smaken, zorg ervoor dat deze dan wel niet te lang opblijft.

Onderstaande ingrediënten zijn voor 1 persoon.

Zalm met asperges en bloemkool is een recept dat is aangepast om licht verteerbaar te zijn, met een focus op eiwitrijke en vezelrijke ingrediënten, wat belangrijk is voor patiënten na een gastric bypass. Het gebruik van magere Griekse yoghurt voor de saus zorgt voor extra eiwitten zonder extra vet.
Geniet van deze voedzame en smaakvolle maaltijd die zowel je gezondheid als je smaakpapillen ten goede komt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
120gram zalmfilets
100gram groene asperges, in stukken van 5 cm gesneden
100 gram bloemkool, in roosjes
1/2eetlepel olijfolie
1/2 theelepel citroensap
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
1 /2 eetlepel verse dille, fijngehakt
zout en peper naar smaak
Optioneel
1 eetlepel magere Griekse yoghurt (optioneel voor een lichte saus)

Nutritional Information

300 kcal
30 gram eiwitten
10 gram koolhydraten
15 gram vetten

Directions

1.

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Plaats bakpapier in de bakplaat. Plaats de zalmfilet op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap en zout en peper. Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende 15 min. Als de vis vers is, dan is het niet erg als hij nog een beetje rauw is vanbinnen. Goeie zalm heeft overigens een heerlijke smaak.
Mark as complete
2.

Terwijl de zalm bakt in de oven, kook de bloemkoolroosjes in een pan met kokend water gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn. Blancheer de asperges in kokend water gedurende 3 minuten, giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
Mark as complete
3.

Optioneel: knoflook-dille saus

Meng de Griekse yoghurt met de fijngehakte knoflook en dille. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Warm kort op en serveer naast de zalm, asperge en bloemkool voor extra smaak.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.