Zelfgemaakt aardbeienijs: een gezonde en natuurlijke traktatie
easy
© Photo by Micheile OlivieStrauss from Pexels
Waarom zou je ijs kopen in de winkel wanneer je er zelf, redelijk gemakkelijk, kan maken. Bovendien ben je zeker van de ingrediënten die erin zitten wanneer je het zelf maakt. Geen verborgen suikers of additieven. Alleen maar pure en natuurlijke ingrediënten. En het zijn er niet veel. Om dit zelfgemaakte aardbeienijs te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig. Ideaal toch!
De voordelen van zelfgemaakte aardbeienijs
Zelfgemaakte aardbeienijs heeft een aantal voordelen ten opzichte van de commerciële varianten. Eerst en vooral: je hebt volledige controle over de ingrediënten. Dus geen onnodige additieven of bewaarmiddelen. Ten tweede: zelf aardbeienijs maken thuis kan een leuke activiteit zijn. En ten laatste, de versheid van zelfgemaakte aardbeienijs is niet te verslaan. Je kan de basisingrediënten ook echt beter proeven.
Wil je graag wat meer proteïnen in je dieet? Aarzel dan zeker niet om een schep of 2 proteïnepoeder toe te voegen aan het mengsel.
De voedingswaarden die hieronder getoond worden zijn voor 1 bol ijs.
Ingredients
Adjust Servings
400 gram verse aardbeien | |
230 gram slagroom (tussen de 36% en 40% vet) | |
1 blikje (397 ml) gecondenseerde melk |
Geef een reactie